Bij de koning van de radijzen

Gastenkamers / Tournai

Bij de koning van de radijzen

De favorieten

De oude kalkovens Saint André

Aan de rand van de Schelde, zijn de oude kalkoven van St. André monumentale gebouwen die het geheugen en de industriële geschiedenis markeren van de regio van Doornik. Het project van de Stichting FAMAWIWI, waarvan wij lid zijn, is de site verder te ontwikkelen door het combineren van kunst en verleden.
Link : www.famawiwi.com

Musea

Museum voor schone kunsten in Doornik

Martine is een kunsthistoricus van opleiding. Ze doceerde kunst- en designgeschiedenis in het hoger kunstonderwijs in de Hooge School Sint Lucas. U zult met haar de rijkdom van dit museum ontdekken, gebouwd door architect Victor Horta, de oprichter van Art Nouveau in België.

Museum van hedendaagse kunst van de Grand Hornu

De opmerkelijke architectuur van de Grand Hornu is het werk van ‘Doornikenaar’ Bruno Renard. Gebouwd in pure neo-klassieke smaak, omvat de Grand Hornu de industriële mijnbouwcomplex, de werknemerswijk (Coron) met ongeveer 450 huizen en het verblijf van de bestuurders dat nog steeds de naam “Kasteel De Gorge” draagt.
Het MAC’s, Museum voor Hedendaagse Kunsten van de Franse Gemeenschap van België organiseert vele tentoonstellingen en culturele activiteiten met betrekking tot design.
Link : www.mac-s.be