Bij de koning van de radijzen

Gastenkamers / Tournai

Bij de koning van de radijzen

Toeristische activiteiten

De Kathedrale en het Belfort

Eerste hoofdstad van het Westen, Doornik is rijk aan historie.
Synthese uit de Romaanse en Gotische kunst, haar beroemde kathedrale met de vijf klokkentorens staat op de Lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO, net zoals het Belfort, de oudste van België.
Link : http://www.visittournai.be

Wandelingen

De Mont Saint-Aubert

Op een kilometer van ons huis, domineert de Mont Saint-Aubert de vlakte van Doornik met zijn 153 meter. Je kunt er komen door de schilderachtige routes die je uitnodigen voor een wandeling. Van de top ontdekt u de hele regio.

De moerassen van Harchies

De moerassen van Harchies-Hensies-Pommeroeul zijn afkomstig uit de mijnbouwverzakkingen in de eerste helft van de twintigste eeuw. De zo gevormde depressies werden snel gevuld met water om de vijvers te maken die we nu hebben. De site heeft een oppervlakte van 550 hectare en staat bekend om zijn biologische interesse. Bijna 300 soorten vogels zijn er al waargenomen.

Fietsroutes

Wij kunnen u voorzien van twee fietsen voor volwassenen. Tours zullen worden aangeboden langs de Schelde en de vele kanalen die kriskras door onze regio slenteren.
Paden met pijlen aangegeven in het natuurpark van de vlakten van de Schelde of in die van het heuvelland zullen u toelaten om andere ontdekkingen te doen.
Ontdek de Wallonie Picarde met de fiets bij www.wapinature.be